Ačkoli médii proběhla pouze zmínka o tom, že České aerolinie plánují zpoplatnit veškeré občerstvení v ekonomické třídě, jak vidíte v této tiskové zprávě, změn bude daleko více a ty první přijdou již 1. listopadu 2015.

Balíček VALUE zahrnující pouze palubní zavazadlo

Od 1. listopadu 2015 český národní dopravce zavádí produktový balíček VALUE, ten zahrnuje pouze přepravu cestujícího s příručním zavazadlem. Ve srovnání s vyšším balíčkem STANDARD jsou letenky VALUE levnější v průměru o €8 (cca 217 Kč).

Konec bezplatného občerstvení

Od 1. prosince 2015 budou ČSA poskytovat bezplatné občerstvení pouze cestujícím v třídě Business, v třídě Economy jen na linkách do Almaty a Soulu. Na linkách ČSA do Ruska a Jerevanu bude podáváno teplé jídlo se salátem, zákuskem, čerstvým pečivem a nápojem za €12 (cca 325 Kč), na ostatních linkách v Evropě studené jídlo, zákusek, rozpečené pečivo a nápoj za €8 (cca 217 Kč).

Nové linky

V nadcházející letní sezóně plánují ČSA opět provozovat pravidelné linky do Benátek, Bilbaa, Billundu, Boloně, Helsinek, Porta, Växjö a Linköpingu. Navíc dopravce plánuje zahájit, nebo obnovit provoz pravidelných linek na Maltu, Island, do Birminghamu, Sarajeva, Skopje, Záhřebu, Kaliningradu, Kazaně, Ufy, Minsku a Oděsy. Prodej letenek na zmiňovaných linkách bude zahájen v průběhu října a listopadu.